Waar Mavo Centraal voor staat

Op Mavo Centraal bereiden we je voor om op een actieve, succesvolle en betekenisvolle wijze een plek in te nemen in een wereld die steeds in verandering is. Bij ons op school vinden we het belangrijk dat je naast de ‘gewone’ schoolvakken leert voor het leven. We weten namelijk dat je meer nodig hebt dan alleen schoolse kennis om een fijn en succesvol leven op te bouwen. Een open houding, goed om kunnen gaan met anderen, creatieve oplossingen zoeken, optimisme, veerkracht, doorzettingsvermogen en het kunnen gebruiken van je eigen talenten, zijn daarbij bijvoorbeeld belangrijk. 

Vanuit dat idee ontwerpen we onze lesprogramma’s en bouwen we aan onze schoolcultuur. Mavo Centraal is een plek waar je graag komt. Waar we elkaar kennen en waarderen. Waar je fouten durft te maken en leert zodat je met lef steeds weer jouw volgende stap zet.  

Door onze leerdoelgerichte lessen leer je zelf steeds meer de baas te worden over je eigen leren. Omdat je bij iedere les precies weet wat je (persoonlijke) leerdoel is en samen met je docent en klasgenoten kijkt of het al gelukt is, weet je zelf wat je te doen hebt. Als je jouw leerdoelen niet behaald hebt, krijg je tijdens de MC uren extra begeleiding van de vakdocenten.

Op Mavo Centraal zijn we steeds in ontwikkeling. Dat geldt voor de leerlingen maar ook voor onszelf en de lessen die wij geven. Zo werken leerlingen samen aan projecten en eindproducten waarin vakken samenkomen; bij DTI, in de masterclasses en in de brede brugklas. Zo wordt leren leuker, afwisselender én je oefent daarmee ook juist die andere belangrijke dingen zoals samenwerken, plannen, oplossingen bedenken en het toepassen van nieuwe technologie. Jouw persoonlijke coach helpt je bij al die ontwikkelstappen.

Onze schoolcultuur maken we met elkaar. Leerlingen praten mee en hebben invloed. We gaan uit van het positieve, we vertrouwen elkaar, helpen elkaar en zijn gelijkwaardig aan elkaar. We maken gebruik van onze eigen talenten en die van anderen. We stellen elkaar vragen om tot een mening te komen. We zijn nieuwsgierig, optimistisch en altijd gericht op het versterken van wat werkt.  

MAVO CNTRL 2018 10 022Naturel