Masterclass

Op Mavo Centraal gaan we jouw talenten volop inzetten! Want als je mag doen waar je goed in bent, gaat leren veel makkelijker. Zo werkt dat ook in onze Masterclasses in de onderbouw.

Iedere 4 weken starten er nieuwe Masterclasses. We halen masters van buiten de school naar binnen. Die gaan met jou aan de slag op het gebied van theater, dans, muziek, mode & design en sport. Je kiest zelf wat je wilt doen. Zo onderneem je elke keer iets anders en ontdek je nieuwe mogelijkheden; je vergroot je wereld en ontwikkelt jouw talenten.

Samen met je coach bespreek je regelmatig hoe dat is gegaan en welke nieuwe inzichten je hebt gekregen. Aan het begin van het schooljaar krijg je een overzicht van alle Masterclasses en kun je gaan nadenken over welke je wilt gaan volgen.

Een greep uit de Masterclasses van dit schooljaar:

  • Restyling mode

Ga aan de slag met stof en maak onder leiding van een modedocent een eigen kledingontwerp.

  • Rap

Luister je ook zo graag naar de bekende rappers, of houd je van mooie teksten? Ritmegevoel, tekst en taal zijn de ingrediënten van deze inspirerende masterclass. Je maakt en presenteert je eigen rap.

  • Tafeltennis

Word jij de beste tafeltennisspeler van Mavo centraal? Meld je dan nu aan voor de Masterclass tafeltennis. Rond de tafel, 2 tegen 2, King of the table en king of the court. Verschillende spelvormen die je binnen de Masterclass gaat spelen.

  • Zaalvoetbal

Vind jij het leuk om in de zaal een wedstrijd zaalvoetbal te spelen. Meld je dan direct aan voor deze Masterclass. We zullen  verschillende trainingsvormen oefenen en natuurlijk afsluiten met een mooie wedstijd. Alle trainingen zullen plaatsvinden in de grote zaal bij Oostervant.

  • Fotografie

In vier verschillende lessen krijg je les in de basis van fotografie als kunstvorm. Elke les kijken we naar een aantal voorbeelden van bekende fotografen en gaan we natuurlijk lekker zelf aan de slag. In de vier lessen gaan we werken met portretfotografie, kunstfotografie, reclamefotografie en documentairefotografie. We werken met de iPad en leren je technieken waar je in het echte leven wat aan hebt!

  • Muziek & Technologie

Spotify, wie kent het niet? Wist je dat achter al die muziek een hele wereld aan technologie zit? In deze workshopserie ontwikkel je jouw muzikaliteit en technische vaardigheden. Experimenteer mee met vernieuwende elektronische instrumenten, minicomputers en spannende elektronica.

  • Dans

In de masterclass dans ga je aan de gang met verschillende dansstijlen zoals hiphop, breakdance etc.