Mavo/havo klassen en brede brugklas

Bij ons op school duurt de brugperiode twee jaar. We hebben 3 verschillende soorten brugklassen:

  • brede brugklas
  • mavo/havo brugklas
  • mavo brugklas

Bij alle brugklassen geldt: pas aan het eind van leerjaar 2 krijg je het definitieve advies voor het derde leerjaar. Zo heb je de tijd om eerst door te groeien. 

Brede brugklas

Met een kader-, kader/tl-, tl-, mavo-, mavo/havo of havo-advies kun je je aanmelden voor onze brede brugklas. Meer informatie over de brede brugklas vind je onder "Informatie voor leerlingen van groep 8".

Als je je in wilt schrijven voor de brede brugklas, maken we altijd een afspraak voor een intakegesprek en bespreken we samen met jou, jouw ouders en de groep 8 docent of de brede brugklas voor jou de goede keuze is.

Let op! Bij overaanmelding wordt er geloot.

Mavo/havo brugklas

Heb je een mavoadvies met of zonder LWOO of een mavo-/havoadvies? Dan kun je in principe starten in onze mavo/havo brugklas. Bij aanmelding bespreken we met jouzelf, met je ouders en groep-8 docent of dit voor jou een goede keus is. Pas aan het einde van leerjaar 2 krijg je het definitieve advies voor 3 mavo of 3 havo.

Mag je naar 3 havo? Dan is er een plek voor jou gereserveerd op de havo/vwo school binnen onze eigen scholengroep, Lyceum Kralingen. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf een havoschool zoeken.

Mavo brugklas

Vanaf een kader/tl-advies met of zonder LWOO, kun je starten in onze mavo brugklas. Ook in de mavo brugklas word je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. De vakken die je goed afgaan, kun je bijvoorbeeld op havoniveau gaan doen. Soms stappen leerlingen in de onderbouw over naar de mavo/havo brugklas.

Bij het plaatsen van leerlingen volgt onze school de procedure van de Rotterdamse overstaproute.