Visie

Op Mavo Centraal bereiden we je voor om op een actieve, succesvolle en betekenisvolle manier een plek in te nemen in een wereld die steeds in verandering is. Bij ons op school vinden we het belangrijk dat je naast de ‘gewone’ schoolvakken leert voor het leven. We weten namelijk dat je meer nodig hebt dan alleen schoolse kennis om een fijn en succesvol leven op te bouwen. Goed om kunnen gaan met anderen, creatieve oplossingen zoeken, optimisme, veerkracht, doorzettingsvermogen en het kunnen gebruiken van je eigen talenten zijn daarbij bijvoorbeeld belangrijk.

Vanuit dat idee ontwerpen we onze lesprogramma’s en bouwen we aan onze schoolcultuur. Mavo Centraal is een plek waar je graag komt. Waar we elkaar kennen en waarderen. Waar je fouten durft te maken en leert zodat je met lef steeds weer jouw volgende stap zet.  

Door ons flexrooster leer je zelf de baas te worden over je eigen leren. Omdat je bij iedere les precies weet wat je leerdoel is en steeds samen met je docent, coach en klasgenoten kijkt of het al gelukt is, weet je zelf wat je moet doen. Naast de vaklessen kies je in de MC uren zelf aan welk vak en bij welke docent je extra wilt werken. Bij DTI werk je aan gave projecten en oefen en experimenteer je voor de wereld van morgen. In de masterclasses ontdek je nieuwe dingen op het gebied van sport, kunst en cultuur en krijg je zicht op je eigen voorkeuren en talenten. Jouw persoonlijke coach helpt je op de goede weg (te blijven) en ondersteunt je bij al die stappen.  

Onze schoolcultuur maken we met elkaar. Leerlingen praten mee en hebben invloed. We gaan uit van het positieve, we vertrouwen elkaar, helpen elkaar en zijn gelijkwaardig aan elkaar. We maken gebruik van onze eigen talenten en die van anderen. We stellen elkaar vragen om tot een mening te komen. We zijn nieuwsgierig, optimistisch en altijd gericht op het versterken van wat werkt.   

MAVO CNTRL 2018 10 022Naturel