• ontdekken
  • onderzoeken
  • ontwikkelen

Visie

Op Mavo Centraal staan de 3 O’s centraal:

ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen.

Deze vormen samen de cirkel in ons logo, met de stip in het midden: die stip ben jij. De cirkel is de groei die je continu doormaakt op school. Stapje voor stapje. Wat voor jou werkt, willen we versterken. Zo krijg je plezier in leren en gaat het automatisch veel makkelijker.

In de lessen ontdek je nieuwe dingen. Samen met anderen of soms juist alleen onderzoek je wat je er al van weet, hoe je het werk het beste kunt aanpakken en wie of wat je daarbij nodig hebt om je steeds te blijven ontwikkelen. Zo ontdek je waar je staat, waar je naartoe gaat en wat je volgende stap is.

Bij ons op school vinden we het belangrijk dat je naast de ‘gewone’ schoolvakken ook leert voor het leven. We weten namelijk dat je meer nodig hebt dan alleen schoolse kennis om een fijn en succesvol leven op te bouwen. Goed omgaan met anderen, optimisme, veerkracht en doorzettingsvermogen zijn daarbij bijvoorbeeld belangrijk. En het mogen gebruiken van je eigen talenten. Daarom hebben we op Mavo Centraal ook daarvoor veel aandacht. Positief onderwijs noemen we dat.

Zo willen we bijvoorbeeld samen met jou ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dat doen we natuurlijk in de Masterclasses en bij DTI maar ook in de andere lessen. Daarmee ga je aan de slag: je onderzoekt hoe je dat talent kunt gebruiken en wat ervoor nodig is om het verder te ontwikkelen. Die set talenten van jou bij elkaar is wat jou als persoon uniek maakt. En daarmee ga jij straks slagen, bij ons op school en in de maatschappij. Dat is de Mavo Centraal manier: je hebt een toptijd op school, terwijl je bouwt aan je zelfkennis en zelfvertrouwen én aan jouw kennis van de wereld van nu en straks.